Нови технологии

Хидроизолация на основите и подземните стени

Проект „АХИНОРА“ въвежда иновациите в технологиите на българския пазар. „АХИНОРА“ е първият обект в България изпълнен със системата Colphene BSW (Blind side walls), произведена от световния лидер в областта на хидроизолациите SORPEMA GROUP. Компанията е основана през 1908г, със седалище в Страсбург и към момента притежава 73 завода в целия свят.

Системата Colphene BSW е разработена за надеждна хидроизолация при предварително полагане по укрепващи конструкции в подземни части на сградите. Специалните кристали по повърхността на SBS битумните мембраните Colphene BSW създават здрава химическа и физическа връзка с бетона на сградата и осигурява плътно залепване към него, което гарантира водоплътност на системата и невъзможност на миграция на подпочвени води в основите на сградата, тествано до 110 м воден стълб.

Системата Colphene BSW е доставена от „Изи билд България“ АД и положена от специализирания изпълнител „БМ Стил“ ЕООД, един успешен тандем с дългогодишна история и множество престижни обекти, което е още една гаранция за качественото строителство.

colphene

Част от предимства на хидроизолационните системи с мембрани Colphene BSW в подземни стени и под фундаментната плоча:

 • Устойчивост на хидростатично налягане - до 110 m воден стълб;
 • Отлична адхезия към бетон - 4248 N / m (ASTM D903);
 • Безопасност срещу дефекти - чрез елиминиране на страничната миграция на водата и отлично поведение за предпазване от проникване на вода в критичните точки;
 • Отлична механична устойчивост - над 30 кг / см2 и 1900 мм удар;
 • Устойчивост на химикали - хлориди и сулфати с рН между 2 и 10;
 • Хомогенна система от еднородни материали, залепени към конструкцията и с отличителна сигурност в снажданията;
 • Антирадонова защита в основи;

Хидроизолационните системи с мембрани Colphene BSW решават основен проблем на стандартните битумни мембрани, като позволяват предварително полагане на хидроизолационните пластове по хоризонтални и вертикални повърхности, при недостъпни за работа от външната си страна зони.

colphene colphene

Използвани мембрани:

Colphene BSW H - SBS модифицирана мембрана проектирана за хидроизолация на хоризонтални участъци. Горната страна е покрита с кристали силициев диоксид, а долната страна е защитена с полипропиленов филм.

Colphene BSW V - SBS модифицирана мембрана проектирана за хидроизолация на вертикални участъци. Мембраната е армирана с UHS (ultra high strength) композитен полиестер. Горната страна на мембраната е покрита с кристали силициев диоксид, а долната страна е със самозалепващ слой, позволяващ лесен монтаж.

Colphene BSW Protect R - SBS модифицирана мембрана, армиран с ултра високоякостна композитна армировка (UHS) за защита от пешеходен трафик и механични повреди по време на строително-монтажните работи.

За по-сигурен монтаж, мембраните Colphene BSW H и Colphene BSW V за снаждането си разполагат с уникална Duo Selvedge система, патентована от Soprema през 2004. Вътрешната половина от широчина на снадката, е покрита с замозалепващ битум. Останалите 50% са с термопластичен слой за газопламъчно залепване или с топъл въздух. Така всяка снадка се залепя по двата метода.

KNX система за домашна автоматизация „Smart Home“в AHINORA HOMES

1. Зонов контрол на температурата в дома

Това се постига чрез стайни комуникационни панели с вграден термостат и температурен сензор, които управляват вентилите на радиаторите, инсталирани в колекторната кутия.

Желаният комфорт може да се задава локално от стенния термостат, отдалечено през апликация за iPhone/Android/Windows, както и автоматично, следвайки седмичен график, като включва всяко помещение в различен режим – „комфорт“, „нощ“ и „standby“.

Така изградената система може да контролира подаването на топла вода във всяка зона, контролирайки вентилите в PWM режим, като по този начин се постига управление от 0 до 100% с ON/OFF вентил. Целта на контролера е да постигнe постоянно управляващо въздействие върху вентилите – тоест температурата да бъде стабилна близо до зададената.

2. Зонов контрол на климатици

Стайни комуникационни панели могат да контролират работата на климатиците в помещението. Предвидено е управление на режима – COOL/HEAT, зададената температура, както и скоростта на вентилатора – LOW, MID, HIGH. Интеграцията става посредством KNX модули, инсталирани във вътрешните тела на климатиците.

3. Управление на щори и завеси

 • индивидуално и/или групово управление на щори/завеси от стенните панели и/или бутони, както и от апликация за iPhone/ Android/ Windows;
 • възможност за вдигане/спускане на всички щори с едно натискане на бутон;
 • контрол на ъгъла на ламелите при използване на ламелни щори;
 • управление на щори по график.

4. Зонов контрол на осветление

 • управление на ON/OFF източници на светлина;
 • управление на димируеми източници на светлина;
 • автоматично задействане на сцени за осветление по таймер или датчик за движение/присъствие;
 • контрол на осветлението от стенни интелигентни панели, позволяващи включване на отделни осветителни кръгове, димиране, както и стартиране на предварително дефинираните сцени за осветление, включващи група от осветителни тела – сцена: Нощ, TV, Релакс...

5. Интеграция с аудио система – SONOS - опция

 • избор на любима музика във всяка стая

6. Следене статуса на датчик за наводнение

При сигнал за наводнение системата може да изпълни сценарий от действия, като изключване на електрозахранването и подаване на сигнал към СОТ – опция.

7. Интегриране със системата за СОТ

При деактивиране на СОТ системата автоматично включва работна сцена за осветление, както и повишаване на температурата във всяка зона, а при активиране на СОТ, системата изключва осветлението и намалява работната температура до зададена стойност – опция.

8. Интеграция с интерком Akuvox

Общ панел за управление на домашната автоматизация и интерком системата.

intercom

Софтуер за централизиран контрол – iOS, Android, Windows

Безплатен отдалечен достъп!

Smart Home

Smart Intercom система Akuvox с възможност за Smart Home интеграция в AHINORA HOMES

Предимство на Cloud базираната система

За крайния потребител

 • Отдалечено провеждане на Аудио и Видео разговори
 • Отдалечено отключване на врата
 • „Live Video“ от всички видео камери на интерком системата
 • Издаване на QR код за достъп или пин код за вашите гости или доставчици
 • Получаване на “Offline Push Notification” за алармени събития и снимки от движения пред вратата

За управителя на сградата

 • Управление на всички имоти централно и отдалечено през WEB браузър
 • Достъп до всички регистрирани с дата и час снимки от камерите
 • Осигурява времеви достъп до всички доставчици
 • Отдалечено издаване на RFID карти за временен достъп до общите части на сградата
 • Цялостен мониторинг на системата
Smart Systems

Начало

За нас

За комплекса

Ахинора HOME

Ахинора OFFICE

Проектът в развитие

180°/360° панорама

Контакти