Използвани материали

SOPREMA

Хидроизолация на основите и подземните стени

За материалите и детайли на полагане се доверяваме на френският гигант SOPREMA (Сопрема)

С тях се осигуряват 10 години гаранция, което надвишава двойно минималния срок според Българското законодателство. Комфортът и спокойствието на Клиентите и Ползвателите на сградите в комплекса е от първостепенна важност за Инвеститора.

За основите използвахме иновативния продукт Colphene, който предлага решение за хидроизолацията, лишено от слабостите на стандартните методи, използвани в условия на укрепване на изкопа, когато залепване на хидроизолацията отвън е практически невъзможно. Този продукт бе използван за първи път в България именно на площадката на проект "АХИНОРА". Подробна информация за него можете да намерите в секцията ни "НОВИ ТЕХНОЛОГИИ"

Vinerberger

Зидарии

Керамични тухли за зидария

За тухлените зидарии се доверяваме керамични тухли Porotherm, произведени в България от лидера на пазара – австрийската фирма „Винербергер“ (Wienerberger).

С тях се осигуряват 10 години гаранция, което надвишава двойно минималния срок според Българското законодателство. Комфортът и спокойствието на Клиентите и Ползвателите на сградите в комплекса е от първостепенна важност за Инвеститора.

Избрали сме моделът с най-високи показатели, Porotherm 25 N+F, а не по-евтиния вариант Porotherm 25 N+F light (с големи кухини в средата), за да повишим топло- и шумоизолационните качества на стените. Вътрешните преградни стени ще бъдат от тухли Porotherm 12 N+F. Комфортът и спокойствието на Клиентите и Ползвателите на сградите в комплекса е от първостепенна важност за Инвеститора.

Porotherm 25 N+F

Porotherm 25 N+F light

Porotherm 12 N+F

Шумоизолация между помещенията

Шумоизолация между помещенията

За стени, разделящи жилища и стълбища, жилищни и санитарно-хигиенни помещения в жилищни сгради, те трябва да притежават звукоизолация не по-ниска от 53 dB.

За постигането на тези по-високи изисквания се използва комбинация от два блока - Porotherm 8 N+F и Porotherm 12 N+F, които имат гарантирана якост на натиск от 10 N/mm2 и поради по-голямото си относително тегло съответно 900 kg/m3 и 850 kg/m3 се постига висока изолация от въздушен шум за своята дебелина. За да намали възможността от предаването на звуковите вълни от единия на другия блок, между тях се поставят платна от минерална вата. Образува се своеобразен „сандвич“, при който се редуват керамика-изолация-керамика. Така могат да се постигнат и максималните стойности, изисквани от нормите, за стени между учебни стаи, спортни зали или музикални кабинети – 55 dB и с дебелина на зида от 25 см. Допълнително предимство е по-добрата топлоизолация между апартаментите и намаляването дискомфорта и преноса на топлина, при условие че граничещото помещение на съседния апартамент не се отоплява.

Isover

Шумоизолация на пода

Филц от стъклена минерална вата с голяма плътност, импрегниран чрез специална битумна смес за защита от ударен шум на междуетажни плочи.

Шумоизолация

Използването на еластични вложки (твърди плочи от минералнавата) Isover, в комбинация с плаващ под са най-ефективното решение за прекъсване на звуковите мостове и решение на проблема с ударния шум.

Предимства

Добра защита от ударен шум.

Не позволява развитие на плесени.

Не старее и не се променя във времето.

Шюко

ДОГРАМА И ОКАЧЕНА ФАСАДА

В стремежа ни да постигнем най-високи показатели за качество, ефективност и престиж, и за двете ни сгради се доверихме на световния лидер в алуминиевите фасадни системи – немската фирма SCHÜCO.

В световен план марката SCHÜCO (Шюко) е гаранция за качество – резултат от иновативното мислене на стотици инженери и специалисти, които работят за доусъвършенстването на съществуващите системи, внедрявайки най-новите научни модификации и разработки.

Всички продукти с марката SCHÜCO са с гарантиран произход, задължително тествани преди пускането им в експлоатация в собствения технологичен център за изпитания на Schüco International KG в Билефелд – Германия. Всички елементи от дограмата и окачената фасада са системни решения на SCHÜCO, което еднозначно гарантира най-високото качество на целия продукт.

Освен престижът на марката SCHÜCO, с нея получаваме максимална надеждност и носимоспособност на отваряемите елементи, както и оптимални топлоизолационни показатели. Виж още ТУК

Glass

Стъклопакети в жилищната сграда

Предвид големите прозорци на апартаментите в жилищната сграда, изборът на качествени стъклопакети е от съществено значение. За остъкляване се доверяваме на световния лидер в производството на стъкла, френската фирма “Сен Гобен“ (Saint Gobaint).

Ще вложим троен стъклопакет. За външното стъкло сме избрали най-новия материал за 6мм външно енергийно стъкло COOL LITE SKN 176, който позволява на 70% от светлината да премине, осигурявайки комфорта на светлината в помещенията, а в същото време възпрепятства 63% от външната температура да навлезе в помещението.

Вътрешното стъкло ще бъде нискоемисийно SSG 4mm Planitherm XN, което допълнително спомага за топлотехническите характеристики на стъклопакета, в комбинация с газ аргон и качествените дистанционери, уплътнени със силикон ….

Това намалява чувствително експлоатационните разходи за охлаждане и отопление.

Glass

Стъклопакети в офисната сграда

Предвид факта, че външните стени на офисната сграда на практика са от стъкло, изборът на качествени стъклопакети е от критично значение за експлоатационните разходи. За остъкляване се доверяваме на световния лидер в производството на стъкла, френската фирма “Сен Гобен“ (Saint Gobaint).

В окачената фасада ще вложим троен стъклопакет, а в алуминиевите прозорци троен стъклопакет. За външното стъкло сме избрали най-новия материал за 8мм външно енергийно стъкло COOL LITE SKN 176, който позволява на 70% от светлината да премине, осигурявайки комфорта на светлината в помещенията, а в същото време възпрепятства 63% от външната температура да навлезе в помещението.

Вътрешното стъкло ще бъде триплекс SSG 4mm Planitherm XN, който гарантира сигурност и безопасност на ползвателите на офисните помещения. За топлотехническите характеристики на стъклопакета спомагат газ аргон и качествените дистанционери, уплътнени със силикон ….

Това намалява чувствително експлоатационните разходи за охлаждане и отопление.

Tiger

Боя за дограмата

За осигуряване на качество и дълготрайност на цветовете сме избрали лидерът в боите за алуминиеви профили – австрийската фирма „Тайгър“ (TIGER)

Сопрема

Хидроизолация за покриви и над сутерена

За материалите и детайли на полагане се доверяваме на френският гигант SOPREMA (Сопрема).

С тях се осигуряват 10 години гаранция, което надвишава двойно минималния срок според Българското законодателство. Комфортът и спокойствието на Клиентите и Ползвателите на сградите в комплекса е от първостепенна важност за Инвеститора.

Ceresit Henkel

Фасадни мазилки и топлоизолация

За фасадните мазилки и топлоизолационна система избрахме системни решения с 10 години гаранция на немския концерн „Хенкел“ (Henkel) и утвърдената марка Ceresit, водещи на българския пазар, гарантиращи качество и надеждност.

Фасадата на една сграда е нейната визитна картичка и за нас е изключително важно тя да изглежда добре и да се харесва на нашите клиенти.

Партньорът, на който се доверихме за тази важна задача е Хенкел и Ceresit – партньор с богата история в сферата на строителните материали и безукорно техническо обслужване.

За основна мазилка, ние избрахме Ceresit CT 74 - силиконова мазилка с доказано качество.

Ceresit CT 74 e висококачества мазилка с висока издръжливост и самопочистващ се ефект, а BioProtect формулата защитава от образуването на мухъл и плесен. Мазилката притежава и висока гъвкавост и устойчивост на механични повреди, като същевременно е изключително устойчива на неблогоприятни атмосферни условия. Така ние сме сигурни, че фасадата освен, че изглежда прекрасно е и защитена.

За да сме сигурни, че тъмните цветове няма избледнеят, с което да загрозят фасадата, за тях се спряхме на Ceresit CT 76 Solar protect, която предпазва от вредните UV лъчи и тяхното разрушително действие.

Новите тенденции в архитектурата с световен мащаб са за завръщане към естествените материали – камък, дърво. Дървото е материал, който дава изключителна топлота и уют и затова ние добавихме и него като елемент от фасадата – да придадем уют на дома и отвън.

За ефекта дърво използваме мазилка Ceresit VISAGE СТ 720 дърво, с която сме в крак с тенденциите в архитектурата, но без да застрашаваме сградата, като добавяме излишна тежест към нея, а с импрегнатора Ceresit VISAGE CT 721 създаваме декоративен слой от естествени цветове дърво върху основи CT 720 VISAGE мазилка дърво.

Ние строим с мисълта за нашите клиенти и искаме те да се чувстват у дома не само вътре, но и като погледнат отвън.

С Хенкел и Ceresit ние постигаме точно това – безупречен вид с изключително качество, устойчиви във времето!

ACO

Отводнителни канали в сутерена

ACO Group е немска фирма, утвърдила се като световен лидер в технологиите за отводняване с офиси в над 40 държави на 6 континента. От създаването си през 1946г., компанията е двигател на иновациите във всички сфери на съвременното управление на повърхностни води.

Разнообразието от решения за жилищни сгради и комплекси предлага редица предимства, на които ние като инвеститор се спряхме. Отводняването в подземните паркинги трябва да отговаря на изискванията за ниска строителна височина за монтаж, устойчивост на агресивни вещества и абразиви, както и на натоварване. Входните и изходните точки изискват ефективно отводняване на повърхности под наклон. АСО предлага отводнителни системи, които напълно отговарят на тези изисквания и гарантират оптимална устойчивост и комфорт при експлоатация.

Baumit

Интериорни мазилки

За интериорните мазилки сме се спрели на системни решения на немската фирма „Баумит“ (BAUMIT), която е водеща на българския пазар, гарантиращи качество и надеждност.

Използваме най-високия клас гипсови мазилки BAUMIT Ratio 1000 L (Баумит Рацио 1000 Л), която е лека гипсова мазилка за машинно нанасяне, със съдържание на перлит, за постигане на гладки повърхности, готова за полагане на фини шпакловки, на тапети или за боядисване с матови структурни бои, за вътрешно приложение.

Варо-циментовата машинна мазилка е BAUMIT MPI 25 – Тази машинна мазилка е подходяща за получаване на качествено покритие във всякакви вътрешни, включително промишлени и мокри помещения и притежава свойството да регулира влажността на въздуха. Нейната сравнително фина пердашена повърхност позволява да нанесете боя и без да се използва шпакловка, постигайки приятен рустикален ефект. Баумит MPI 25 е отлична за полагане на керамични покрития (без да се пердаши повърхността) и е подходяща за вграждане на стенно отопление. В състава на Баумит МРI 25 влизат хидpатна ваp, цимент, пясъци и добавки, а максималната й зърнометрия е 0,6 мм. Нейната отлична рецептура дава възможност за получаване на гладка визия, чрез изпердашване на мазилката или за полагане на последваща шпакловка с много нисък разход.

Schindler

Асансьори

За осигуряване на комфорт, надеждност и усещане за лукс, избрахме водеща световна фирма в производството и поддръжката на асансьори - швейцарската компания „SCHINDLER“ (ШИНДЛЕР). „Шиндлер Груп“ е най-големият световен доставчик на ескалатори и най-големият производител на асансьори в Европа и втори в света. Фирмата е представена и на петте континента и към момента в световен мащаб има около 60 хиляди служители. „Шиндлер“ проектира, инсталира, поддържа и модернизира подемни съоръжения за всички видове сгради по света. Съоръженията на компанията превозват повече от 1,5 милиард души на ден.

„Шиндлер“ има традиции в България, датиращи от края на XIX век. Първият асансьор в страната е монтиран от „Шиндлер“ в Държавната печатница през 1887г. (понастоящем НГЧИ). Най-старият съществуващ асансьор пък, все още може да се види в бившия Княжески дворец (понастоящем НХГ). Точното датиране на монтажа е невъзможно, но се предполага че асансьорът е пуснат в експлоатация около 1895г. През 20-те и 30-те години на 20 век, „Шиндлер“ монтира десетки асансьори в стария център на столицата, като много от тях са все още в движение въпреки близо вековната си възраст!

„Шиндлер Груп“ създаде в България собствено дружество – „Шиндлер България“ ЕООД, със седалище и адрес на управление в София, бул. „Ботевградско шосе“ №264. Фирмата разполага със собствен инженерен и конструкторски екип, както и с отдел за логистика и резервни части, което позволява бързо и качествено да отговаря на нуждите на клиенти и да им предоставя възможност да ползват всички услуги на глобалната мрежа на „Шиндлер“.

Доставяното и монтирано от „Шиндлер България“ ЕООД оборудване се произвежда изцяло на територията на Европейския съюз. Асансьорите се изработват на компонентен принцип в няколко отделни фабрики в Швейцария, Германия, Франция и Испания, след което се доставят до Клиента от централен диспечерски склад.

Новоферм

Врати - Гаражни, Противопожарни, Метални, Метални противопожарни капаци

Novoferm предлага пълен асортимент от продуктовата категория врати, системи за пожаро- и димозащита, както и логистични и товаро - разтоварни решения, произвеждани в 18 завода в Европа.

Основана преди повече от 60 години, днес нашата компания се е развила в оперираща на интернационално ниво марка с позиции в цяла Европа, а също и в Азия, както и с търговски представителства по целия свят.

През годините Novoferm се свързва от архитектите и проектантите с опит, ноу-хау и цялостна компетенция, а днес принадлежим към известните доставчици в строителната индустрия и с техните специфични, цялостни решения покриваме голяма част от строителните изисквания.

В България компанията е представена от Новоферм Балкан EАД. Регистрирана през 2004 година в София. Днес разполага с две офис локации, шоурум и собствен склад. С екип от около 70 човека, Новоферм продава, доставя, монтира и обслужва врати в цяла България. Виж още ТУК

Инвеститорът си запазва правото да променя материали или производители, което ще бъде в интерес на качеството, сроковете и комфорта на Клиентите и Ползвателите.

Начало

За нас

За комплекса

Ахинора HOME

Ахинора OFFICE

Проектът в развитие

180°/360° панорама

Контакти