Novoferm

Новоферм

ПРЕДСТАВЯНЕ

Novoferm предлага пълен асортимент от продуктовата категория врати, системи за пожаро- и димозащита, както и логистични и товаро - разтоварни решения, произвеждани в 18 завода в Европа.

Основана преди повече от 60 години, днес нашата компания се е развила в оперираща на интернационално ниво марка с позиции в цяла Европа, а също и в Азия, както и с търговски представителства по целия свят. От 2003 г. Novoferm е част от глобално действащата японска група Sanwa Shutter Group.

През годините Novoferm се свързва от архитектите и проектантите с опит, ноу-хау и цялостна компетенция, а днес принадлежим към известните доставчици в строителната индустрия и с нашите специфични, цялостни решения покриваме голяма част от строителните изисквания.

В България компанията е представена от Новоферм Балкан EАД. Регистрирана през 2004 година в София, днес разполагаме с две офис локации, шоурум и собствен склад. С екип от около 70 човека, Новоферм продава, доставя, монтира и обслужва врати в цяла България.

Нашата фирмена политика се основава на прост принцип: качество, а не количество. Стремежът ни е да предлагаме на нашите клиенти продукти, които отговарят на максимално качество, безопасност, комфорт и естетика на разумна цена. Ето защо ние можем да дадем щедри дългосрочни гаранции за нашите продукти, заедно с образцовото обслужване, което върви с тях.

ПРОДУКТИ

СЕКЦИОННИ ГАРАЖНИ ВРАТИ ISO 45

За гаражите избрахме секционните гаражни врати на Novoferm, тъй като те предлагат удобство, максимална сигурност и оптимално спестяване на пространство. Те се състоят от отделни елементи, които позволяват вратата да се отвори вертикално, като се прибира по релсата под тавана, без да се издава напред и да заема допълнително пространство.

Избраните секционни гаражни врати осигуряват максимална топлоизолация, чрез използване на пълнеж от твърд пенопласт с дебелина 45 мм (термоизолационна стойност К = 0,5 W/m2K)

Секционните гаражни врати на Novoferm предлагат най-висока степен на безопасност и сигурност. Успоредно с личната и функционална безопасност за семейството и приятелите, благодарение на вградената защита от прищипване на пръстите (отвътре и отвън) и торсионна пружина с двустранна осигуровка при счупване на пружината (ISO 45), те са и напълно надеждни срещу проникване с взлом поради своята сложна конструкция. Включени са характеристики и функции като например сертифицирана от TÜV защита от взлом, електронна осигуровка против повдигане, както и самоспиращ редуктор. Произведени в Германия тези врати са с първокласно качество, подплатено с 2-годишна гаранция на вратите и 5-годишна гаранция на монтажните работи.

Всички гаражни врати и задвижвания Novoferm са изработени съгласно системата за управление на качеството, по стандарт ISO 9001 и отговарят на всички изисквания за безопасност на европейския стандарт за гаражни врати EN 13241-1.

Novoferm
Novoferm
Novoferm

THERMO 40

Достъпът към подземните гаражи трябва да бъде безопасен. Това са мерки не само за защита на паркираните автомобили, а и за обезопасяване на околните жилища, работни места или мазета. Функционалната безопасност на самите врати и сигурноста на хората при работата с тях трябва да бъдат гарантирани. Същевременно растат очакванията сградите да удовлетворяват нарастващите изисквания за изолационни характеристики.

На всеки от входовете на сградите е монтирана секционна врата Thermo 40 от Novoferm. Със своите микропрофилирани панели с модерен дизайн, тя комбинира изключителни топло- и звукоизолационни качества.

Панелите на секционните врати Thermo се произвеждат по познатия като „сандвич конструкция“ процес - решение, което включва слой от твърда полиуретанова пяна несъдържаща хлорофлуоровъглероди, поставена между два поцинковани и слепени стоманени листа (дебелина на панела – 40 мм, U=0,35 W/m²K).

Секционните врати Thermo 40 се проектират и произвеждат използвайки най-модерни технологии, с гаранция за изключителната им носимоспособност и са обмислени до най-дребния детайл. Това важи за металните или алуминиеви завършващи елементи, укрепващите профили и невидимия отвън долен ръб на подовия профил от елоксиран алуминий.

Продуктите на Novoferm са обект на непрестанни и цялостни тестове за устойчивост. При тях прототипите се отварят и затварят 30 000 пъти, след което се преглеждат от експерти. Това постоянно внимание към качеството и безопасността се изплаща: секционни врати и техните технически характеристики са напълно съответстващи на EN13241-1 и са сертифицирани от TÜV Nord.

novoferm

NOVOFERM NOVOSLIDE EI60/90

Колективните и подземните гаражи не трябва да се планират и изграждат без оглед на техния дизайн и функционалност. Със съвременните системи за врати днес се предлага оборудване, което отговаря както на техническите, така и на естетическите изисквания. Поради това сме се спряли на автоматично затварящите се стоманени пожарозащитни плъзгащи се врати на Novoferm с клас EI60 и EI90.

Равната повърхност и скритите връзки между панелите отпред осигуряват еднороден и привлекателен външен вид на продукта. Капакът около релсите и противотежестите също благоприятства за цялостната визия. Задържащата система с механизъм за освобождаване гарантира, че вратите сами ще се затворят в случай на пожар. В допълнение, оптичният и акустичният сигнален предавател, които са стандартно включени в пакета, осигуряват допълнителна безопасност на вратите със задържащи системи.

В случай на пожар температурата в сградата се покачва до стотици градуси. Дори при тези условия плъзгащата се врата трябва да остане изцяло непокътната и да отговаря на изключително строгите изисквания за уплътненяване на помещенията и изолиране на пламъците и дима. Пожарозащитните плъзгания Novoslide Industry отговарят на стандартите EN 16034 и EN 13241 и са с тествани пожарозащитни свойства от официално одобрена лаборатория за изпитвания, в съответствие с EN 1634. Всички еднокрили плъзгащи се врати са сертифицирани след съответните тестове за димозащита Sa (за плътно затваряне с тристранно уплътнение) и издръжливост (тествана устойчивост на самозатваряне съгласно EN 12605 с 50 000 цикъла (клас C3)).

Novoferm
Novoferm

ПУ ВРАТИ НА ПАНТИ ЕI60/EI90

В „Ахинора“ аспектите на сигурността и защитата на хората и имуществото в случай на пожар са от първостепенно значение. Аварийните коридори и стълбища трябва да бъдат отделени от прилежащите им помещения чрез подходящи огнеустойчиви конструкции и оборудвани със самозатварящи се пожароустойчиви врати. За предотвратяване на разпространението на огън и дим сме се спрели на пожароустойчиви врати от Novoferm - клас EI60 и EI90.

Предназначени за използване в жилищни и обществени сгради, където преобладава нуждата от сигурност, вратите на Novoferm са с крила с дебелина 58 мм, а дълготрайността на вратите се гарантира от достигналият клас за самозатваряне С5 (200 000 цикъла), което ги прави изключително подходящи за евакуационни маршрути. Вратите са изпитани на устойчивост на огън съгласно EN 1634-1.

Novoferm

SUPER PLUS

Novoferm достави и монтира врати за интериорна употреба Super Plus, заедно с висококачествени, стабилни каси, изработени от устойчива горещо поцинкована стомана.

Интериорните врати на Novoferm включват десетилетия опит и експертиза, което ги прави издръжливи благодарение на висококачествената стомана и устойчивата, лесна за поддържане повърхност и сигурни, заради двустенните крила с пълнеж пчелна пита с акустична и топлинна изолация, които се затварят плътно и надеждно.

Основни характеристики на монтираните врати Super Plus са:

  • Двустенно крило с дебелина 40 мм с тристранен дебел фалц. Този дизайн не само изглежда добре, но прави вратата изключително стабилна.
  • Ъглова каса с ED покритие, с тристранно уплътнение
  • Покритие на крилото на вратата: поцинковано и с екологично съвместимо прахово покритие в бял цвят, подобно на RAL 9018
Navbar

Начало

За нас

За комплекса

Ахинора HOME

Ахинора OFFICE

Проектът в развитие

180°/360° панорама

Контакти